Мої оголошення
 /  Сільське та присадибне господарство  /  Насіння, саджанці, посівні матеріали  /  Базелла біла, малабарський шпинат (Basella alba)
Продам / купити
Базелла біла, малабарський шпинат (Basella alba), Лохвиця
Продам / купити

Базелла біла, малабарський шпинат (Basella alba), Лохвиця

Регіон: вся Україна, Полтавська обл. / Лохвиця
Архівне оголошення
Знайти схожі
Ціна 1 рослини 35 грн.

Біла базелла (Basella alba) - багаторічна кучерява ліана, яка виростає до 9 м. У неї м'ясисті стебла.

Листя мають слизову консистенцію, чергові, яйцевидні, іноді серцеподібної, загострений кінчик, довжина листа - до 12 див., мають м'який аромат.

Білі квіти або з рожевим відтінком одностатеві, розквітають у пазухах листочків. Плоди, що утворюються після цвітіння, мають 6 мм в діаметрі, дозрівають до вересня, пофарбовані в пурпурно-чорний колір. За кольором і формою плодів рослина також отримало такі назви, як Червоний виноградний шпинат, Малабарський паслін. (//pgr.com.ua)
Листя базеллы багаті вітамінами, кальцієм, різними корисними речовинами. У Бангладеш їх рекомендують в їжу тим, у кого в організмі недостатньо вітаміну А.

Здавна этномедицина Південно-Східної Азії використовувала базеллу як сечогінний, заспокійливого, в'яжучого, м'якого проносного засобу. Застосовували її також для загоєння ран зовнішньо при виразках, наривах, набряках. У Китаї відома базелла як жарознижуючий засіб і нейтралізує яд. Цілющими властивостями володіє вся рослина: починаючи з коренів до плодів.

У кухні Африки та Південно-Східної Азії ліана також посіла помітне місце. Листя на смак дуже нагадують шпинат, мають делікатний аромат. Їх кладуть сирими в бутерброди, додають у салати.

Також їх заварюють замість чаю. З листям варять супи, готують пюре, додають в овочеві страви.

Базелла біла, малабарський шпинат (Basella alba) — «Ukrboard»

Додатково
ID оголошення: #193081 (додано зареєстрованим користувачем)
Постійна адреса оголошення: 
Показів / переглядів за сьогодні: ?, всього: ?
 
Схожі свіжі оголошення
Серед них є багато цікавих...
ua
/ua/
0