Призначення зерна: Посівний матеріал
Кількість: 200 тонн
ШАЛАНДА
Сорт озимого тритикале Шаланда має високі хлібопекарські та кормові якості.
Середньостиглий сорт тритикале озимого Шаланда відрізняється міцним стеблом та стійкістю до вилягання при висоті рослин 130-145см.
Апробаційні ознаки:
Висота рослин – 130-145 см
Маса 1000 зерен – 40-46 г
Біологічні особливості:
Тривалість вегетаційного періоду – 280-285 діб
Зимостійкість – 8-9 балів
Стійкість до вилягання – 9 балів
Стійкість до посухи – 9 балів
Стійкість до хвороб – 9 балів
(//pgr.com.ua)
Хлібопекарські властивості:
Вміст білка в зерні – 11-13,7 %
Вміст клейковини в борошні – 24-28%
Показник ВДК – 85-110 одиниць
Сила борошна – 80 о.а.
Пружність тіста – 78 мм
Розтяжність – 66 мм
Об’єм хліба зі 100 г борошна – 350-400 мл
Загальна хлібопекарська оцінка – 6,1 балів
Агротехнічні вимоги:
Сорт тритикале озимого Шаланда занесений до Держреєстру у 2014 році. Для вирощування тритикале озимого Шаланда рекомендовані зони Лісостепу та Полісся.
Сорт тритикале озимого Шаланда рекомендується розміщувати після непарових попередників. Строк сівби оптимальний для зони. Норма висіву
насіння тритикале озимого Шаланда становить 2,5-4,5 млн. схожих насінин на 1 га в залежності від строків сівби і попередників.
Потенційна урожайність зерна сорту тритикале озимого Шаланда – 10 т/га.
Практично отримана урожайність У сортовипробуванні за 5 років середня врожайність становила 5,93-8,10 т/га, що на 14,1-16,7% вище за сорт-стандарт Раритет.
Семена озимого тритикале Шаланда — «Agro-Ukraine»